OKONČANE ŠESTE „RAMAZANSKE VEČERI“ MIZ SARAJEVO

Poslijeteravijska druženja u Kolobara hanu sa istaknutim alimima i gostima, vokalnim solostima i horovima ilahija i kasida BiH

U organizaciji Medžlisa islamske zajednice Sarajevo već šestu godinu zaredom nakon teravih namaza u prelijepom ambijentu Kolobara hana, mnogi su imali priliku uživati u večerima koje su postale neizostavna aktivnost među svim drugim projektima MIZ Sarajevo. Cilj „Ramazanskih večeri“ prema glavnom imamu dr. Ferid ef. Dautoviću jeste ponuditi “alternativu za mlade“ i prema svemu sudeći to je i postignuto. U proteklih nekoliko godina ovaj projekat je uveliko doprinio da se omladina okuplja na jednom mjestu i u lijepoj atmosferi i uživaju u ljepoti koju samo ramazan  može ponuditi. Tome svjedoči i činjenica da je ovaj vid druženja i rada sa omladinom od ovog ramazana prepoznat i u mnogobrojnim drugim muftijstvima i medžlisima, gdje se po istom receptu organiziraju poslijeteravijska druženja.

Ovogodišnje večeri su počele 02. juna i trajale su do 11. juna. Svake večeri u navedenom periodu cijenjena publika je mogla da uživa u kazivanjima i vazovima naših istaknutih alima, muderrisa, imama: (Mr. Nusret ef. Abdibegović, Dr. Ferid ef. Dautović, Dr. Ćazim Hadžimejlić, Dr. Abdulgafar Velić, Mr. Meho Šljivo, Hfz. Elvir Duranović, Hfz. Ammar ef. Bašić, Muhamed ef. Velić, Prof. Izet ef. Čamdžić i Miralem ef. Babajić).

Sa druge strane posjetioci su mogli uživati i u prelijepim interpretacijama ilahija, kasida i sevdalinki poznatih domaćih solista i horova učača i pjevača (Armin Muzaferija, Mustafa Isaković, Zaim Duranović, Hor MIZ Sarajevo, Hor Šapat srca, Hor NAJ Junus Emre, Hor tekije Mesudijje te Hor tradicionalne sufijske muzike ITTMT- Turska).

Koordinator „Ramazanskih večeri“ MIZ Sarajevo i ove godine je bio Šerif ef. Delić koji je na sjajan način vodio publiku kroz ugodna ramazanska poslijeteravijska druženja u organizaciji MIZ Sarajevo.

Author: MIZ Sarajevo

621 stories / Browse all stories

Povezani članci »

  • MIZ Sarajevo (4 mjeseca ago)
    Selam, Potrebno je samo da popunjeni formular prijave vjenčanja donesete…
  • Emina (5 mjeseci ago)
    Selam, Molim Vas da mi kazete za priliku serijatskog vjencanja,sta…
  • Amina (5 mjeseci ago)
    Ova džamija mi se jako sviđa jer ja mislim da…

Facebook »

LINKOVI »
ZEKAT KALULATOR »