NASTAVA

Plan i program

Plan i program

Ovaj godišnji plan i program obuhvata devet godina mekteba. Programom je obuhvaćena osnovna nastavna materija za svaku godinu koju polaznici mektebske nastave trebaju usvojiti tokom pohađanja mekteba. Realizacija Plana i programa je moguća kroz različite oblike i metode rada, kako klasične, tako, i još više, kroz metode kao što su: – problemsko-istraživačka i projektna nastava s čime se omogućava veća i potpunija uključenost učenika u nastavni proces.

 

 

Prezentacije

Prezentacije

Uporaba informacijskih i komunikacijskih tehnologija doprinose unaprjeđenju kvalitete procesa obrazovanja i kvalitete ishoda tog procesa. S ciljem da se muallimima olakša uvođenje i primjena osnovnih ICL alata u klasičnom obliku nastave u ovoj sekciji će se naći prezentacije u kojima se obrađuju nastavne jedinice iz Plana i programa mektebske nastave.

 

 

 

Radni listovi

Radni listovi

Radni list je didaktički materijal sa zadacima za samostalan rad učenika. Radni listovi se već duže vrijeme primjenjuju u školskoj praksi. Način korišćenja u nastavnom procesu nije univerzalan i on zavisi od mnogo faktora. Najčešće aktivnosti u toku rada sa listićima su njihov izbor, rad sa njima i kontrola tog rada. Nastavnici se radije odlučuju da koriste gotove listiće umjesto da ih sami prave, jer izrada ovakvog materijala zahtijeva trud i vrijeme.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  • MIZ Sarajevo (3 mjeseca ago)
    Selam, Potrebno je samo da popunjeni formular prijave vjenčanja donesete…
  • Emina (4 mjeseca ago)
    Selam, Molim Vas da mi kazete za priliku serijatskog vjencanja,sta…
  • Amina (4 mjeseca ago)
    Ova džamija mi se jako sviđa jer ja mislim da…

Facebook »

LINKOVI »
ZEKAT KALULATOR »