Mekteb Vogošća pobjednik Mektebske lige za 2014/15. godinu

U utorak, 06. januara 2015. godine, okončano je takmičenje u malom nogometu koje Medžlis islamske zajednice organizuje od 1997. godine za polaznike sarajevskih mekteba.

Mektebska liga u sezoni 2014/15 okupila je 38 ekipa sarajevskih mekteba od kojih su se u samu završnicu turnira plasirali mektebi Vitkovac, Vogošća, Jezero i Blagovac. Utakmice su odigrane u dvorani KC Kralj Fahd.

U polufinalnim susretima postignuti su sljedeći rezultati:

Blagovac – Vogošća (4:6)

Vitkovac – Jezero (4:2)

U utkamici za treće mjesto bolja je bila ekipa mekteba Blagovac koja se pobjedom nad ekipom mekteba Jezero rezultatom 6:5 morala zadovoljiti bronzanom medaljom.

Finalni susret između mekteba Vogošće i Vitkovca donio je mnogo neizvijesnosti, a rezultat, nakon regularnog dijela, glasio je 4:4. Prilikom izvođenja penala uspješnija je bila ekipa Vogošće (5:4) koja je podigla pobjednički pehar i zasluženo se okitila zlatnim odličjem.

Pokrovitelj Mektebske lige bio je BH Telecom koji je za pobjednike obezbijedio vrijedne nagrade. Pored KC Kralj Fahd zahvaljujemo se i upravama SRC Ilijaš,Vogošća i Hadžići, kao i O.Š. Fatima Gunić gdje su igrani kvalifikacijski susreti po grupama.

Author: MIZ Sarajevo

621 stories / Browse all stories

Povezani članci »

4 comments on Mekteb Vogošća pobjednik Mektebske lige za 2014/15. godinu

 1. Hadis

  Selam. Cestitam na ovim raznovrsnim programskim sadrzajima posebno za ovu nasu djecu. To je prava stvar. Zadovoljstvo minje da vas pratim i kroz predavanja koja organizirate. Hvala vam.

 2. Svaka cast na organizaciji turnira nadamo se da cete nastaviti sa ovim takmicenjima za nasu djecu.Moj favorit je mekteb Blagovac jer su oni vrlo manji mekteb od drugih ali ta djeca se bore za svoj Mekteb i oni su pravi pobijednici

 3. Cestitam mektebu Vogosca ali za mene je takodjer i mekteb Blagovac pobijednik po onoj igri koju su pokazali nadamo se da ce sljedeci put dostici svoj cilj aBd.Svaka cast na organizaciji turnira samo naprijed.

 4. Hafiz

  Po meni mekten Jezero je bio najbolji, favoriti su bili, ali eto boze moj nije im se dalo!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

 • MIZ Sarajevo (3 mjeseca ago)
  Selam, Potrebno je samo da popunjeni formular prijave vjenčanja donesete…
 • Emina (4 mjeseca ago)
  Selam, Molim Vas da mi kazete za priliku serijatskog vjencanja,sta…
 • Amina (4 mjeseca ago)
  Ova džamija mi se jako sviđa jer ja mislim da…

Facebook »

LINKOVI »
ZEKAT KALULATOR »