KONCERTOM ILAHIJA ZAVRŠENI 12. DANI O ALLAHOVOM POSLANIKU

Sinoć je u Domu Mladih koncertom ilahija zatvorena ovogodišnja manifestacija u mjesecu rođenja Poslanika, s.a.w.s.

Ahmed Alili je učenjem odlomka iz kur'ana započeo ovaj program koji je uslijedio izvedbom nekoliko ilahija a nakon toga obraćanjem glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef Dautovića koji je prisutnima poslao poruku zahvale, jer su svojim dolaskom podržali ovu manifestaciju. Osvnuvši se na protekle aktivnosti, dr. Ferid ef Dautović je iskazao nadu da je i ovogodišnja manifestacije “Selam, ya Resulallah” ispunila očekivanja, uz nadu da će ista biti realizovana i idućih godina.

– Nadam se da smo kroz ovu manifestaciju, projekte, uspjeli promovirati vrijednosti kojima je pozivao Muhammed a.s., istinoljubivost, ustrajnost, toleranciju, koju je svjedočio i živio – kazao je Dautović.

Svoje učešće u ovom programu su uzeli: Šerif Delić, Mustafa Isaković, Salih Meštrovac, Ahmed Ailili, Ahmed Hašić, Ibrahim Bilčević Ammar Đikić, Jusuf Babajić, Senida Bašić, Šejla Džakmić, Dženana Delić, Amela Brdar, Vedada Imamović.

Specijalni gosti, učenici Treće gimnazije Sarajevo:

Amna Aganović uz muzičku pratnju Izete Hamza (violina) i Anera Kekića (gitara)

Program su svojim izvedbama uljepšali i :

Hor MIZ-e Sarajevo i Hor Mektebski bulbuli

Muzička pratnja izvođačima koji su počastili prisutne svojim izvedbama u sklopu završne aktivnosti manifestacije “Selam, ya Resulallah” su bili: Džemsid Hodžić (klavijature), Eldin Bihorac (gitara), Džengis Hodžić (klavijature), Jasmin Efendić (bubanj) i Osman Abdelmukaram (bas gitara).

Programu je prisustvovao veliki broj građana koji su sa oduševljenjem i aplauzom pratili svaku izvedbu učesnika. Manifestacija, koja je trajala od 2. do 29. decembra, bogati program sa 250 učesnika i velikim brojem volontera ispunio je ovogodišnju manifestaciju, a programe je pratilo više od 35.000 posjetilaca koji su slušali predavanja eminentnih profesora, akademika, Harisa Silajdžića, Muhameda Filipovića, Muhameda Jusića, Mustafe ef. Cerića, Asima Kurjaka, muftije Mevluda ef. Dudića, Fatime Lačević.

Upriličeno je i nekoliko izložbi, „Ćilimi i serdžade sarajevskih džamija“, “Hiyle-i Şerif” kaligrafa Savaşa Çevika i Asiye Kavalier Dönmez , te izložba “Muhammedijat” kuvajtskog kaligrafa Ferida Abdula Rahima Al-ali-ja.

Također, promoviran je “Ebu Davudov Sunen” i “Buharijina zbirka hadisa” prijevodom prof. dr. Mahmuta Karalića.

Pored intelektualnih, održane su i sportske aktivnosti, i to, dvodnevni malonogometni turnir pod nazivom “Selam, ya Resulallah”.

Uz dovu Uzvišenom Allahu za mir u svijetu, ovom aktivnošću, zvanično je završena 12. po redu manifestacija “Selam, ya Resulallah – Dani o Allahovom Poslaniku”.

Posted by Medžlis islamske zajednice Sarajevo on 29. Decembar 2016

 

Author: MIZ Sarajevo

621 stories / Browse all stories

Povezani članci »

  • MIZ Sarajevo (4 mjeseca ago)
    Selam, Potrebno je samo da popunjeni formular prijave vjenčanja donesete…
  • Emina (5 mjeseci ago)
    Selam, Molim Vas da mi kazete za priliku serijatskog vjencanja,sta…
  • Amina (5 mjeseci ago)
    Ova džamija mi se jako sviđa jer ja mislim da…

Facebook »

LINKOVI »
ZEKAT KALULATOR »