GLAVNI IMAM POSJETIO MEDRESU „OSMAN EF. REDŽOVIĆ“

U srijedu 11. januara 2017. godine, medresu „Osman ef. Redžović“ u Velikom Čajnom kod Visokog posjetio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović,  zajedno sa zamjenikom glavnog imama Malik ef. Šljivom i članovima Organizacionog odbora Manifestacije Dani o Allahovom Poslaniku „Selam, ya Resulallah“, Elvedin ef. Klisurom, Miralem ef. Babajićem i Edin ef. Spahićem.

Delegaciju MIZ Sarajevo je primio direktor medrese  „Osman ef. Redžović“ Dženan Handžić, koji je izrazio dobrodošlicu gostima, zahvalivši im se na posjeti i upoznavši ih sa uslovima rada ove škole.

Posjetu je inicirao glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid ef. Dautović, kao vid zahvalnosti ovoj medresi, njenom direktoru, profesorima i učenicima, zbog njihovog učešća u programu 12. Manifestacije  Dani o Allahovom Poslaniku „Selam, ya Resulallah“, a koju su učenici ove škole obogatili izvođenjem  prelijepog programa koji se sastojao od izvođenja ilahija te predstave „Hranitelj“ u izvedbi  dramske sekcije ove medrese.

Razgovaralo se o statusu medrese „Osman ef. Redžović“ , nastavnom planu i programu ove medrese, te njenim postignućima u proteklom periodu. Direktor Handžić je upoznao goste sa realizovanim aktivnostima ove institucije na svim poljima, te sa nastavnim i vannastavnim aktivnostima, kao i sa samim prostorom medrese, njenim kabinetima, učionicama, internatom i svemu onome što ovu zaista specifičnu bh.  medresu čini posebnom. 

Glavni imam je upoznao direktora Handžića sa ciljevima ove Manifestacije, naglasivši želju i ideju da se kroz njen sadržaj konstantno promoviraju kapaciteti i rad naših medresa, te vannastavne  aktivnosti učenika, poput dramskih i drugih sekcija, kroz čije aktivnosti stariji uče od mladih.

Na kraju sastanka glavni imam dr. Dautović  je direktoru Handžiću uručio prigodan  poklon  i promotivne materijale Manifestacije „Selam, ya Resulallah“, kao znak zahvalnosti  za učešće ove škole i njenih učenika u programu 12-te tradicionalne Manifestacije „Selam, ya Resulallah“, izrazivši nadu u još bolju saradnju ove dvije institucije.  

Edin Spahić

Author: MIZ Sarajevo

621 stories / Browse all stories

Povezani članci »

  • MIZ Sarajevo (4 mjeseca ago)
    Selam, Potrebno je samo da popunjeni formular prijave vjenčanja donesete…
  • Emina (5 mjeseci ago)
    Selam, Molim Vas da mi kazete za priliku serijatskog vjencanja,sta…
  • Amina (5 mjeseci ago)
    Ova džamija mi se jako sviđa jer ja mislim da…

Facebook »

LINKOVI »
ZEKAT KALULATOR »