DODJELA VAKUFNAMA, ZAHVALNICA, PRIZNANJA I DIPLOMA POVODOM ZAVRŠETKA SUFARE ZA 22 POLAZNIKA U DŽEMATU SOUKBUNAR

U džematu Soukbunar, 12. maja 2016.god./ 16. Ša'bana 1438.H.godine iza akšam namaza upriličena je svečanost povodomdodjele vakufnama, zahvalnica, priznanja i diploma povodom završetka sufare za polaznike mekteba i odraslih. Našu svečanost smo počeli sa učenjem Kur'ana polaznika mekteba Tarika Ibrahimovića. Poslije toga voditeljica programa Nudžejma Ibrahimović je pozvala imama džemata hfz.mr. Maid-ef. Ibrahimovića da se obrati i  poselamio sve prisutne. Predavač na svečanosti je bio Glavni imam MIZ Sarajevo dr. Ferid-ef. Dautović koji je održao nadahnuto predavanju o tome da vodimo računa o djeci, oni su naše buduće džematlije, tamo gdje nema djece nema ni džemata i da su ta djeca naš emanet.

            Sufaru ove godine je završilo 14 polaznika mekteba i 8 odraslih polaznika. Kurs sufare za odrasle ove godine realizovan je od mjeseca decembra do aprila. Kurs sufare za odrasle su vodili hfz. mr. Maid-ef. Ibrahimović i Vahidin-ef. Omerbašić.  Kurs se održavao dva puta sedmično (ponedjeljak i četvrtak), poslije akšam namaza.Diplome polaznicima mekteba je uručio mutevelija džemata h. Esed Alijević, a odraslim polaznicima pomoćnik Glavnog imama Sujo-ef. Čerimović. Dodjeljene su diplome najredovnijim, najboljim, onima koji su najviše mujezinili u džematu i priznanja onima koji su predstavljali džemat na takmičenju MIZ Sarajevo.

U našem džematu Soukbunar pokrenuta je akcija da se kupi vakufska kuća za ovaj džemat. U našoj akciji veliki doprinos je dao MIZ Sarajevo na čelu sa našim Glavnim imamom dr. Ferid-ef. Dautovićem, predsjednikom Jusufom Zahiragićem, izvršnim odborom MIZ Sarajevo, sekretarom Esadom Karahmetom, našim mutevelijom Esedom Alijevićem, kao i našim džematlijama. Podijeljene su vakufname i zahvalnice svima onima koji su ugradili sebe i svoj novac u vakufsku kuću džemata Soukbunar koja će akbgda trajati dok postoji ovaj džemat. Svi koji žele da se uključe u ovu hajr akciju nisu zakasnili mogu to učiniti kada god budu u mogućnosti. Zahvalnice je dodjelio pomoćnik Glavnog imama, vakufname Glavni imam dr. Ferid-ef. Dautović. Treba napomenuti da su vakufname dobili : mr. Muamer Tinjak, Krehić hadži Rabija, hadži Enver i hadži Šemsa Pekić, mutevelija hadži Esed i Emina Alijević, imam džemata hfz. mr. hadži Maid-ef. Ibrahimović i hadži Atifa.

Nakon dodjela diploma proučeno je završno ašere i dova. Zahvaljujemo se Vjersko-prosvjetnoj službi MIZ Sarajevo na čelu sa Glavnim imamom dr. Ferid-ef. Dautovićem koji nam pružaju stalnu podršku kako bismo mi imami uspjeli na najbolji način organizirati rad svojih džemata. Također, želim se zahvaliti svom džematskom odboru koji mi pružaju svoju nesebičnu podršku u mom imamskom poslu. Nadamo se da ćemo i u budućnosti organizirati ovakve svečanosti. Pozvali smo sve zainteresovane džematlije kao i polaznike mekteba da im ova prigoda bude podstrek za postizanje još boljih rezultata. Molimo Allaha dž.š. da nam pomogne na putu naše vjere islama i da bude što više onih koji će učiti i izučavati  Kur'an. Amin!

Author: MIZ Sarajevo

621 stories / Browse all stories

Povezani članci »

  • MIZ Sarajevo (3 mjeseca ago)
    Selam, Potrebno je samo da popunjeni formular prijave vjenčanja donesete…
  • Emina (4 mjeseca ago)
    Selam, Molim Vas da mi kazete za priliku serijatskog vjencanja,sta…
  • Amina (4 mjeseca ago)
    Ova džamija mi se jako sviđa jer ja mislim da…

Facebook »

LINKOVI »
ZEKAT KALULATOR »