MEKTEBLIJE

Mektebske novine

Mektebske novine u svakom broju donose Vam nove i zanimljive sadržaje. Iz rubrika: Aktuelnosti, Mektebski čas, Povijest islama, Upoznajmo ashabe, Poučna priča, Tema broja, Sport oko nas, Zanimljivosti, Humor i Razonoda izdvojit ćemo najzanimljivije sadržaje koje ćete moći naći u ovom kutku namijenjenom samo za mekteblije.

 

 

Likovni i literarni radovi

Likovni i literarni radovi

Uz redovno pohađanje mektebske nastave i marljivo učenje, mekteblije su vrijedne i u vannastavnim aktivnostima. Neki od njih predstavljaju svoj mekteb u sportskim takmičenjima, a neki su članovi mektebskoh hora. Međutim, svi vole nacrtati svoj mekteb i džamiju. Sada ćete svoje crteže i literarne radove moći objaviti  i na ovom mjestu.

 

 

 


Poučne priče

Znanje je temelj svih vrijednosti, dok je neznanje osnova loših djela. Mudrošću se čuvaju vrijednosti, a sprječavaju loša djela. Mnogi putevi vode do mudrosti, a jedan je u poučnim pričama. Svako od nas se sjeća barem jedne priče koju su mu pričali ili čitali u djetinjstvu. Neke lijepe i poučne priče možete pronaći na ovoj stranici u nastavku.


NAJAVE

ARHIVA