MEKTEB NAS PONOVO ZOVE

  • -

MEKTEB NAS PONOVO ZOVE

Category : SLAJDER-NASLOVNA , VIJESTI

U skladu sa uputama Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice, u subotu 09. septembra 2017. počela je nova mektebska godina, za školsku 2017/2018.godinu. Nakon što su sa svojim saradnicima pripremili sve ono što je neophodno za početak nove mektebske godine, naši muallimi su u subotu 09. septembra 2017. godine širom otvorili vrata našim mekteblijama za nova druženja i nova znanja o našoj vjeri.

 

Povodom početka nove mektebske nastave, VP služba Medžlisa na čelu sa glavnim imamom dr. Ferid ef. Dautovićem, njegovim zamjenikom Malik ef. Šljivom i pomoćnikom Elvedin ef. Klisurom posjetila je nekoliko mekteba na području Medžlisa , te se na terenu upoznala sa praktičnim  procesom odvijanja mektebske nastave na području Medžlisa, te prezentirala plan VP službe Medžlisa u ovoj mektebskoj godini na polju odgojno-obrazovnog rada sa našim polaznicima.

Ovom prilikom VP služba je posjetila:

 

-mekteb Ćengić Vila, muallim hfz. Semin ef. Grabus,

-mekteb Hrasnica džamija, muallim Elmedin ef. Hodžić,

-mekteb Ilijaš, muallim Šerif ef. Ćatić,

-mekteb Semizovac, muallim Alija ef. Buljubašić,

-mekteb Koševsko brdo, muallim Nejin ef. Balić.

 

Prilikom obilaska naših mekteba, VP služba je od i muallima džemata upoznata sa procesom odvijanja mektebske nastave u svakom od džematu, te svemu onome što daje doprinos odvijanju mektebske nastave kao i sa eventualnim poteškoćama u radu.

 

Glavni imam je svim muallimima i polaznicima u džematima koje je posjetio zaželio hairli početak nove mektebske godine uz poruku da se drže zajedno i da budu uvijek spremni da pomognu jedni drugima, te da im bude na ponos što idu u mekteb, a u mektebu će naučiti o onome što će im biti potrebno u njihovom svakodnevnom životu.Također je naglasio da Islamska zajednica može biti zadovoljna brojnošću djece koje je susreo u mektebu, imajući u vidu da je mekteb na dobrovoljnoj osnovi roditelja i djece. Na kraju se zahvalio i svim muallimima koje je posjetio na gostoprimstvu.

 

Da bi ambijent posjete bio potpun Medžlis je za svu djecu u mektebima koji su posjećeni pripremio prigodne hedije u vidu školskog pribora i slatkiša, a radost djece zbog dobijenih hedija bila je više nego očita.

 

Prema planu VP službe Medžlisa u novoj mektebskoj godini nastava će se izvoditi na 140 punktova,a djecu će podučavati 130 muallima. U prethodnoj mektebskoj godini u naše mektebe je bilo upisano oko 13 hiljada polaznika od kojih je oko 10 hiljada bilo redovno na mektebskoj nastavi.

 

Pred nama je nova mektebska godina u kojoj nas očekuje dosta posla i napornog rada, ali znamo da nam je to povjereni emanet i da će sigurno svaki od naših muallima, u svom domenu za koji je odgovoran, dati svoj maksimum. Ovom prilikom svim polaznicima i svim našim muallimima želimo čestitati početak nove mektebske godine, uz dovu Uzvišenom da nas sve pomogne u našem radu.

 

ALLAH MUBAREK OLSUN NOVA MEKTEBSKA GODINA!


NAJAVE

ARHIVA