ZAVRŠEN KURS RUČNOG RADA ”SPASIMO TRADICIJU OD ZABORAVA”

  • -

ZAVRŠEN KURS RUČNOG RADA ”SPASIMO TRADICIJU OD ZABORAVA”

Category : SLAJDER-NASLOVNA , VIJESTI

U Sarajevu je, 08.7.2017.godine, u prostorijama Omladinskog centra Novo Sarajevo, održan završni čas kursa ručnog rada pod nazivom ”Spasimo tradiciju od zaborava” u organizaciji Medžlisa IZ-e Sarajevo, a uz finansijsku podršku Instituta Yunus Emre. Kurs je trajao od 28.februara do 08.jula 2017.godine i u tom periodu polaznice su sticale znanje i vještine izrade bosanskog-punog veza, zlatoveza, bijelog rada, pletenja, krojenja i šivanja. Na završnom času, prisutnim svršenicama kursa obratio se zamjenik glavnog imama Medžlisa IZ-e Sarajevo Malik ef. Šljivo, a  tom prilikom su, za 22 polaznice, podijeljene potvrde o uspiješno završenom kursu. Potvrde, uz čestitke za postignuti uspijeh, svršenicama kursa podijelila je koordinatorica projekta Adna Zulić.

Polaznica kursa Dalila Memiš o kursu je rekla:”Kurs ručnog rada za mene je predstavljao obnovu znanja i vještina naših nana.Bilo mi je zadovoljstvo učiti od Fatime hanume Pandžo dio naše bosanske tradicije koji nisam uspijela naučiti od svoje nene. S kursa sam izašla bogatija za puno novih poznanstava, koja ćemo nadam se održati, pa makar uz dijeljenje novih ideja i crteža ručnih radova”. Sabina Hurić-Tandirović, još jedna od polaznica, prenosi nam svoje iskustvo:”Kroz kurs ručnog rada stekla sam mnogo praktičnog znanja o krojenju i šivenju, vezenju. Značaj kursa je veliki jer sam upoznala nove prijatelje, razmjenjivala ideje i stekla nova znanja. Želim se zahvaliti organizatoru kursa ručnog rada, jer sam se toliko obradovala tom kursu i maksimalno sam se trudila da budem redovna i da proširim svoje znanje”.

 

Pored edukacije, ciljevi kursa bili su i upoznavanje i druženje žena. Vesela i pozitivna atmosfera koja je preovladavala na završnom času, najiskreniji su pokazatelj da su zacrtani ciljevi uspješno realizovani. Oformljena je i FB grupa na kojoj će druženje i razmjena iskustava biti nastavljeni.


NAJAVE

ARHIVA