Održana Večer Kur'ana u Čekrekči Muslihudinovoj džamiji u Sarajevu

  • 2

Održana Večer Kur'ana u Čekrekči Muslihudinovoj džamiji u Sarajevu

Category : SLAJDER-NASLOVNA , VIJESTI

U okviru desete kulturno-vjerske manifestacije  ” Dani o Allahovom poslaniku  – Selam, ja Resulallah” koja je u toku, u srijedu 31. decembra  je poslije jacije namaza u Čekrekči  Muslihudinovoj džamiji u Sarajevu upriličena „Večer sa Kur'anom“.

Ovo je tradicionalna manifestacija koja je  upriličena  u organizaciji Medžlisa islamske zajednice u Sarajevu u saradnji s Omladinskim centrom Hrasno. Večer sa Kur'anom se organizuje već dugi niz godina zadnjeg dana mjeseca decembra, tradicionalno u Carevoj – Sultan Fatihovoj džamiji, koja se nalazi u fazi rekonstrukcije i restauracije, pa je ovogodišnji domaćin bio džematski odbor Čekrekči Muslihudinove džamije.

Ovo je manifestacija  koja svake godine okupi veliki broj omladine, kojoj se na ovaj način sugeriše kako je kraj stare i početak nove godine najbolje dočekati uz učenje i slušanje najbolje Upute – Časnog  Kur'ana. Svake godine učestvuju većinom  mladi učači i hafizi do 30 godina, a u ovogodišnjem  programu učestvovali su: hafiz Abdusamed Podojak, hafiz Davud Efendić, hafiz Bajro Delić, hafiz Haris Čorbo, hafiz Osman Soyman i  Behaija Zeherović. Uvodnu riječ i dobrodošlicu je uputio imam Čekrekči  Muslihudinove džamije Sultan ef. Abdurrahim, dok je predavanje održao  glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sarajevo dr. Ferid Dautović, a večer u prepunoj džamiji su upotpunile  izvedbe ilahija i kasida hora “Derman”.

Manifestacija  „Dani o Allahovom Poslaniku – Selam, ya Resulallah” započela je 26. decembra, a u okviru  iste sve do 23. januara 2015. godine  biće upriličeni brojni programi, predavanja, izložbe, mevludi i slični sadržaji.


2 Comments

Nepoznato

2. Januara 2015. at 11:20 pm

Selam svaka cast. Najbolji ste. Allah vam dao svaki hajr

Nepoznato

6. Januara 2015. at 12:27 am

pozovite od sad nekog kariju ovo su citaci jazuk je ovoliki narod dodje a nema tog koji ce podici dzamiju na noge

Leave a Reply

NAJAVE

ARHIVA